Wednesday, January 28, 2009

Kerisik

sekarang memang sgt2 senang buat kerisik (kat trg ni kita panggil "nyor gula"....hmmm..sebut betol2 ehhhh.)..masuk kan je dalam oven..bakar..pastu biarkan sejuk barula di blend dgn dicampurkan sikit minyak..dah siap...stok kerisik memang wajib ada di dapur...tak boleh putus..nanti jam ahh nak buat keje..tadi tu 8biji kelapa sekali jalannn...

2 comments:

  1. Slm wbt Kak Sheeta. Farah dah lama jugak cari2 oven yg mcm akak pakai tu.. How much is the price and brp muatan dia yek? I mean.. Kalau skali bakar kek tu, berapa bijik muat ye? Best kalo dapat...

    ReplyDelete
  2. oven tu RM850 kalau tak silap..considered murah coz made in china..tp alhamdulillah so far takde problem..kalau loyang size 7"x7" square..boleh muat sampai 6sekaligus..farra try survey dulu..kalau ada intention to go further boleh beli..jimat masa..boleh bakar byk terus.. :)

    ReplyDelete