Bawang besar sebiji - potong halus
Cili padi 2,3 biji - ikut suka
Perahan limau nipis/kasturi 2 biji - nak byk tambahkan lg
Air asam jawa
Gula/garam
Secubit belacan
Gaulkan semua bahan2 di atas dan biar sekejap sebelum dimakan...
Selamat Mencuba!!
Kami menyediakan perkhidmatan katering di sekitar Kuala Terengganu utk semua majlis dan juga membekalkan pelbagai jenis makanan lain termasuk kek2 yg semestinya sedap2 semuanya. Kami juga menerima tempahan kek luar dari Terengganu. Semua orang boleh menikmatinya. Terkini, Shita Food And Catering juga mula mengajurkan kelas....Nantikan info2 terbaru berkaitan modul kelas.
hi sheeta, tak sangka u org terengganu... i ni pun ganu gak, tapi mak je dok sana skrg kat pdg midin.. i keje kat putrajaya
ReplyDeletesalam shita...
ReplyDeleteSaya guna api atas dan bawah. Hasil dia ok saja tak pulak hangus...
salam akak...
ReplyDeleteair asam tu yg buat kite t'liur nih...adeh ape nak buat versi air asam kite mmg tak taruk belacan,hubby tak mkn...ade belacan tu mmg kit...
terbayang kalu dapat makan beramai pastu duk bersila atas tikar...waduh....sedap nya lapar la
ReplyDelete