Kami menyediakan perkhidmatan katering di sekitar Kuala Terengganu utk semua majlis dan juga membekalkan pelbagai jenis makanan lain termasuk kek2 yg semestinya sedap2 semuanya. Kami juga menerima tempahan kek luar dari Terengganu. Semua orang boleh menikmatinya. Terkini, Shita Food And Catering juga mula mengajurkan kelas....Nantikan info2 terbaru berkaitan modul kelas.

Monday, March 9, 2009

Saturday 07, March 2009 - Tempahan Kenduri Kahwin


Periuk paling besar dalam senarai peralatan memasak SFC. Satu periuk ni kalau nasi boleh dimakan seramai 500org sekali tanak. Tak caya??..sbb tu la sy snap pic ni, pasal ada kwn tak caya...jgn tanya ukuran diameter menda alah ni..sbb dah hilang kes disental time cuci ler..


SFC hanya mempunyai 2biji periuk saiz ni setakat harini...satu nasi...satu untuk gulai..sebelum keje2 dimulakan..body periuk mesti disapu bedak??..bukan eh..sapu dgn sabun debu..untuk menyenangkan sesi menyental karang..


extra lauk yg diminta oleh tuan rumah...Dalca untuk 2500rg


Ayam masak merah..+- 65ekor (dipotong 18)


gulai @ kuzi daging SFC - 96kg daging tempatan


sesi mencedok..dah masak transfer dlm periuk lain untuk deliver..


nasi pun dah ready


okay..tgh pindahkan nasi masuk periuk baru..hanya yg berpengalaman shj dibenarkan menyertai aktiviti mencedok ni heheh..


pause!!....tgk wap tu....


gulai dah ready masuk van..ni untuk trip pertama..


Awek2 cun dibelakang tabir...take a break..sambil2 minum kejap tu..topik apa harini???....well biasa laaahhh...gossip ler tu..


Pisang Lemak Manis...juga termasuk dalam senarai menu SFC..supplier tetap kami Pok Awi...kredit utk pok awi!!!!!!...sbb pisang2 yg dia bekalkan selalu mendapat pujian dr tetamu......caya laa..phheewiitt!!...


trip pertama dah ready untuk berlepas....


team delivery dah ready untuk bertugas...apa2 hal..posing dulu laaa...uniform pon dah dipakai...cuba perhati betul2 lencai dua org ni...ada sama muka??...ada? takde??.. yg pasti mereka berdua memang adik beradik hehehhe...weyyy abg2 aku la tuuu.. buat part time job...apa2 pon tq byk2 untuk never ending support..


ada lagi????.......ni sesi memperagakan uniform SFC...hmmmmmmmmmm.... dgr2 nya...depa demand supaya jeans pon SFC supply jugak!!!...ngeri pikir...bukan takat jeans...kasut pon depa mintakkk oooooo......kena check bajet dulu...heheh


trip pertama dah berlepas....2nd round nasi pon bermula laa...again.. hanya yg berpengalaman boleh handle nasi ni...


cooking process...


trip kedua n terakhir...ready...


transport @ SFC

2 comments:

  1. woww!~ masyuk!~ besttt...!~ Ahakkzz!~

    ReplyDelete
  2. syukur2....hehhehe....rezeki dr Allah...

    ReplyDelete