Kami menyediakan perkhidmatan katering di sekitar Kuala Terengganu utk semua majlis dan juga membekalkan pelbagai jenis makanan lain termasuk kek2 yg semestinya sedap2 semuanya. Kami juga menerima tempahan kek luar dari Terengganu. Semua orang boleh menikmatinya. Terkini, Shita Food And Catering juga mula mengajurkan kelas....Nantikan info2 terbaru berkaitan modul kelas.

Sunday, June 7, 2009

Katering Perkahwinan

untuk tempahan yg memerlukan sirap..air gula perlu dimasak dlm jangkamasa yang agak lama bagi mengelakkan sirap cepat menjadi masam..

bila air gula tadi dah masak sejuk kan sehari semalam...barula boleh diletak perisa ros (merah) dan simpan..untuk gambar diatas periuk ukuran 60cm..dan gula sebanyak 55kg..itu pun belum mencukupi untuk keperluan order sepanjang 2minggu cuti sekolah ni..perlu membuatnya lagi

sehari sebelum kenduri...peralatan yg disewa perlu dihantar terlebih dahulu.. balang sirap dihadapan..untuk seramai 1500 jemputan

ini pulak kuah acar rojak..pun SFC sediakan dalam kuantiti yg banyak.. timun, sengkuang dan nenas dipotong..siram aje ngan kuah ni n tabur kacang tanah (kisar kasar)..itu la acar SFC untuk nasi minyak, beriani, bukhari, tomato dll..

lagi peralatan2...



gambar di atas adalah sebahagian drpd trip2 nasi yg dihantar masa kenduri berlangsung...Okay SFC ingin mengucapkan berbanyak terima kasih bagi yang menempah nasi dan jugak kek2 sepanjang minggu pertama cuti sekolah ni..
tempahan katering perkahwinan 4hb Jun - Encik Yahya Said & Pn Latifah Othman beralamat di kg mak kemas, bukit payung..tempahan nasi minyak untuk tetamu seramai 1500 orang..nasi ditempah sebanyak 45 gantang @rm230 per gantang beserta dengan menyewa peralatan lain seperti bekas buffet 10 set..pingan 300bj..gelas 300bj..bekas bancuh air n cuci tangan 4bj..dan juga senduk2 14bj.. terima kasih byk2..semoga silaturahim berpanjangan..

tempahan katering perkahwinan 6hb Jun - Mok wok n pok awang di jalan ibrahim, bukit besar..tempahan nasi minyak dan sedikit nasi putih sebanyak 27 gantang.. juga menyewa peralatan2 seperti diatas..untuk tetamu seramai 800 org.. terima kasih byk2..

tempahan katering perkahwinan 6hb Jun - Ah Seng (tokey kedai tayar ) di kg durian burung..beliau dah jadi regular customer kami sejak 10 tahun yang lalu..tempahan sebanyak 3 gantang (lauk daging semua di tukar kepada ayam) dengan extra ayam sebanyak 10 ekor..ni hanyala untuk 100 tetamu @ staff @ kenalan melayu shj..sbb majlis yg besar diadakan di dewan cina pada kebiasaannya..

juga terima kasih untuk yg menempah kek2 sepanjang minggu pertama cuti sekolah ni..gambar2 kat bwh..

kak kasmani (penggubah hantaran kahwin)..untuk customer beliau..kek lapis pandan cadbury (rm75), kek lapis aiskrim vanila cokelat (rm60), kek lapis prune (rm55) dan kek lapis strawberry (rm55)

kek lapis chocberry (rm55)

Moist chocolate cake 1.5kg rm50...deco n wording rm15

chocolate cheesecake 1.5kg rm50..deco n wordings rm15

mini muffin - kukus...150biji untuk Lina..kak noreha 50biji

muffin cokelat kukus - saiz L rm1 ditempah sebanyak 500biji

Alhamdulillah ni adalah antara tempahan sepanjang minggu ni..SFC membz untuk sepanjang minggu kedua cuti sekolah pula...

2 comments:

  1. kak, boleh dok bg harga pakej bg perkahwinan

    ReplyDelete