Harini tempahan untuk surau (dkt rmh ni je)...ada kuliah magrib..tak banyak dalam 50org je..spt biasa lauk standard untuk nasi minyak...ayam masak merah... harini punya acar ialah acar mentah (org ganu panggil)...tp harini versi parut memarut semua...itu yg halus mcm dah nak jadi inti tauhu sumbat skali pandang..gulai daging (gambo tak sempat ambik la) dan teh O...kayy ni resepi untuk acar tu..very senang
Bahan2:
Timun, sengkuang n carrot (parut atau potong halus2)
Halia sikit, bawang besar n cili merah ( potong halus2)
cuka + garam + gula ( to taste - mengikut citarasa..biar ada rasa manis, masam n masin skit ) kacau sampai gula hancur...pastu gaul dgn bahan2 di atas...
biarkan sekejap biar semua bahan2 tu 'mesra alam' ...pastu bleh hidang...
selamat mencuba
No comments:
Post a Comment