Kami menyediakan perkhidmatan katering di sekitar Kuala Terengganu utk semua majlis dan juga membekalkan pelbagai jenis makanan lain termasuk kek2 yg semestinya sedap2 semuanya. Kami juga menerima tempahan kek luar dari Terengganu. Semua orang boleh menikmatinya.
Terkini, Shita Food And Catering juga mula mengajurkan kelas....Nantikan info2 terbaru berkaitan modul kelas.
Ni la rupa pengat keladi...ngancam???....tak ngancam kan...:)...keladi kan sepanjang masa ada...yg ni keladi kampung jenis kecik2 tu...sebenarnya tu leftover punya...rebus buat minum ptg pastu tak abis...so buat la pengat...senang je.. :- Santan 2cwn ( cair pon takpe) Gula melaka (agak2 ye..sapa nak manis tambah lebih..kalu sini trg kami panggil 'NISSANGGG' ..hehehe..letak 'sekerek'..(bulat)...) Garam sikit Daun pandan didihkan semua bahan...last masuk ubi keladi yg dah direbus...biarkan 5min..siap
Bermula dgn rasa t/jwb meneruskan apa yg telah diusahakan oleh ibu tersayang maka bermula lah perjalanan hidup sy bersama biz ini..meninggalkan kerjaya disebuah firma audit dan menguruskan biz secara sepenuh masa. Disamping katering, pd 2006 mula menerima tempahan pelbagai jenis kek2 dan sehingga skrg terus tidak jemu menambahkan ilmu dlm bidang kulinari ini. Beroperasi di 1541-A, Jalan Ibrahim, Bukit Besar,21100 Kuala Terengganu. Utk sebarang pertanyaan sila berhubung dgn sy, Shita 019-993 4353/016-9602512 atau email sheetafc@gmail.com, FB : Mashita Ismail , Instagram : sheetafc
Kelas Kek Mula Dibuka di SFC
Kelas Kek Lapis - Kelas Cheesetart - Kelas Pizza - Kelas Roti - Kelas Tiramisu - Kelas Brownies - Kelas Nasi Beriani - Kelas Nasi Minyak ...
KELAS TERBARU : KELAS RED VELVET CAKE & BREAD BUTTER PUDDING ..lihat dibawah
1- KELAS KEK LAPIS
YuranRM400 Personal RM250 Group
Pelajari 2 jenis kek lapis dan bawa balik semua yang anda hasilkan dalam kelas bagi pelajar Personal dan Separuh bagi tiap sejenis kek (1bj) bagi pelajar Group. Anda perlu pilih 2jenis kek lapis yang anda ingin belajar samada dari Kumpulan A atau Kumpulan B. Tidak dibenarkan untuk mengambil dari kedua2 kumpulan dalam satu masa.
Kumpulan A -Kek lapis asam manis -kek lapis prune -Kek lapis cadbury
-Kek lapis mixed fruits
-Kek lapis blueberry
-Kek lapis pesona pandan
-Kek lapis choc chips
Kumpulan B
-Kek lapis rasaria
-Kek lapis chocberry
-Kek lapis evergreen
-Kek lapis aiskrim vanila cokelat
-Kek lapis strawberry
-Kek lapis betawi
-Kek lapis cokelat
Tarikh : anda yg tetapkan tarikh,match dgn tarikh saya & insyallah kelas akan bermula
Kelas praktikal sepenuhnya, hanya perlu membawa buku nota.
2. KELAS CHEESETART MONTOT!!!
Yuran RM150 Personal RM100 Group
- 2 jenis filling akan digunakan (blueberry & strawberry) - Kelas praktikal
Tarikh : sila book tarikh dengan saya
Bawa balik semua cheesetart yang anda hasilkan
3. KELAS ROTI
Yuran RM500 Personal RM350 - Pelajari 10 Patern Roti
1. Loaf (roti bata/bantal/benggala)
2. Roti Paung
3. Roti Sarang Lebah - sos butterscoth
4. Pizza - 10inci
5. Roti Hotdog - bentuk oblong
6. Bun - egg sandwich
7. Red Bean Twist
8. Mini Pizza
9. Blueberry/strawberry Roll
10.Roti John
Tarikh : sila book tarikh dengan saya
Bawak balik pelbagai roti yg dibuat
5. KELAS TIRAMISU
Yuran RM150 Personal RM100 Group
- Pelajari cara menyediakan 'cheese mixture' - Sesuai dijadikan dessert di meja pengantin (gelas kaki) - Kelas praktikal
Tarikh : sila book tarikh dengan saya
Bawa balik tiramisu yang dihasilkan
5. KELAS BROWNIES -temporary off
Yuran RM200
- 2 jenis brownies akan di ajar (Choc. Rich Brwn & Ori. Brwn) - 2 jenis topping akan di ajar ( Choc. Ganache & Cream Cheese Frosting ) - Kelas praktikal
Tarikh : sila book tarikh dengan saya
Bawa balik 2biji Brownies yang dibuat
6. KELAS NASI BERIANI
Yuran RM400
- Pelajari cara membuat nasi beriani secara praktikal, antara yang akan di ajar - Ibu Nasi - Nasi Beriani - Daging Goreng Merah - Ayam Goreng Berempah - Dalca - Acar Rojak beserta cara membuah Kuah
Anda hanya perlu membawa buku nota dan pen sahaja.
Tarikh : sila book tarikh dengan saya
7. KELAS NASI MINYAK SFC
Yuran RM400
- Pelajari cara membuat nasi minyak secara praktikal, antara yang akan di ajar - Ibu Nasi - Nasi Minyak - Daging Kuzi - Ayam Goreng Merah - Acar Rojak beserta cara membuah Kuah
Anda hanya perlu membawa buku nota dan pen sahaja.
Tarikh : sila book tarikh dengan saya
8. KELAS PAVLOVA
Yuran RM200
- Pelajari cara membuat base dan mengadun fresh cream. Anda bawa balik
- Pavlova 2 tingkat (saiz 8" + 6") - Pavlova pelbagai saiz
#buah-buah yang digunakan Strawberry, Kiwi, Anggur Hitam dan juga Peach (tertakluk kpd stok buah)
Tarikh : sila book tarikh dengan saya
9. KELAS CHEESECAKE
Yuran RM300
- Pelajari 2 teknik menghasilkan cheesecake (Bake & Unbake) - Pelajari 2 teknik Base (Biscuits Base & Cake Base)
Anda akan bawa balik 2biji cheesecake yang dihasilkan dalam kelas. Kek bersaiz 8inci - Chocolate / Oreo / Strawberry Cheesecake (Unbake) - Classic Cheesecake (bake) - Lemon
Tarikh : sila book tarikh dengan saya
10. KELAS KEK COKELAT INDULGENCE
Yuran RM200
- Pelajari teknik menghasilkan kek span yang gebu & lembut - Pelajari cara manual memotong kek (sebelum melapis krim) - Pelajari teknik2 asas melepa kek - Pelajari dua cara menghasilkan krim putih & cokelat
Anda akan bawa balik 1biji kek saiz 10inci setiap seorang
Tarikh : sila book tarikh dengan saya
11. KELAS NASI ARAB MANDY - AYAM
Yuran RM400 Deposit RM100
12. KELAS NASI ARAB KHABSA - KAMBING
Yuran RM400 Deposit RM100
UNTUK KELAS NASI ARAB SILA RUJUK LABEL 'NASI ARAB' PADA RUANGAN SEBELAH KANAN BLOG UNTUK MENGETAHUI DETAIL MODUL
ANDA AKAN BAWA BALIK NASI BESERTA DULANG SEKALIGUS.
13. KELAS KEK BANANA WALNUT + BUTTERCHEESE FROSTING + BUTTERSCOTH
Yuran RM200
- Pelajari cara menyediakan kek pisang yg lembut dan lembap - Pelajari cara membuat frosting 'buttercheese'
Anda akan bawa balik 1biji kek saiz 10inci setiap seorang
Tarikh : sila book tarikh dengan saya
15. KELAS MUFFIN
Yuran RM200
- Pelajari teknik2 menghasilkan muffin yang gebu dan montottt
- Pelajari 3jenis muffin dengan 3 resepi berbeza beserta 1 resepi percuma
-Muffin choc chips + muffin banana walnut/hazelnut dan muffin pandan
Anda akan bawa balik semua muffin yang dihasilkan
Tarikh : sila book tarikh dengan saya
16. KELAS BREAD BUTTER PUDDING
Yuran RM200
- Pelajari teknik2 memotong roti utk disusun dlm bekas aluminiun, cara bakar dll
- Pelajari cara membuat sos yang sangat berkrim
- Pelajari membuat sendiri sos Butterscoth
Anda akan bawa balik 10 bekas puding yang dihasilkan
Tarikh : sila book tarikh dengan saya
17. KELAS RED VELVET CAKE
Yuran RM200
- Pelajari cara membuat kek , cara bakar dll
- Pelajari cara menbuat Cheese Frosting
- Pelajari cara melepa / menghias cheese frosting pd kek
Anda akan bawa balik sebiji kek bersaiz 8inci berat 2kg ++
Tarikh : sila book tarikh dengan saya
Kelas2 lain akan menyusul Insyallah (kelas Kek Keju, Kelas Cheesetart, kelas roti, kelas pizza, kelas donut, kelas nasi beriani, kelas nasi minyak dan banyak lg.. nanti kan pengumuman...
TEMPAHAN DAN PERTANYAAN
Call 09-6236039/ 019-9934353/ 016-9602512 untuk membuat tempahan atau mempunyai sebarang pertanyaan.
Bagi tempahan catering, seelok2nya dibuat 2,3 hari sebelum diperlukan bagi majlis2 biasa.
Bagi majlis2 besar seperti kenduri kahwin seelok2nya kami nasihatkan membuat pertanyaan/book tarikh terlebih dahulu untuk mengelakkan bertindih tarikh dengan order lain yang masuk.
Kami juga menyediakan kemudahan penghantaran bagi semua produk bergantung kepada lokasi dan jumlah penghantaran.
Disamping itu, kemudahan sewa peralatan juga disediakan seperti set buffet (10set), pinggan (300biji), gelas (300biji), bekas bancuh air, bekas cuci tangan, senduk2, sudu garfu dan lain2 yg berkaitan.
Kapasiti kami setakat ini boleh menyediakan makanan bagi satu2 jamuan seramai 2,500 orang.
Penghantaran bagi pos laju hanya untuk kek2 yang tidak bertoping sahaja.
Harga: rm380 (1gantang @ 40org) rm14 / kepala (makanan/pelayan/peralatan shj TANPA kanopi/meja/kerusi)
Nasi Bukhari
Menu terdiri dr :
Nasi Bukhari ( daging di dalam nasi ) / Dalca / Ayam Masak Merah / Acar Rojak @ Acar Nenas
Harga: rm380 (1gantang @ 40org) rm14 / kepala (makanan/pelayan/peralatan shj TANPA kanopi/meja/kerusi)
Nasi Putih
Menu standard terdiri dr :
Nasi Putih / Gulai Daging @ Ayam / Ayam @ Daging Masak Merah / Acar Jelatah / Sayur Labu / Ikan Kering / Sambal Belacan
Harga : rm330 (1gantang @ 30org ) rm12 dan keatas / kepala (makanan/pelayan/peralatan shj TANPA kanopi/meja/kerusi)
* Harga bergantung kepada pertambahan/ kepelbagaian lauk pauk spt tambahan tomyam, sop tulang @ singgang tulang/daging, kerabu mangga, kerabu perut, ikan panggang, budu, ulam2 dll.
REMPAH RATUS
Kami menggunakan rempah keluaran kami sendiri di dalam setiap masakan yg dimasak.
Rempah2 tersebut juga dipasarkan sekitar Kuala Terengganu (setakat ini) dan ada juga terdapat di Kemaman ( Pasar Azlia dan Azlia Edar) di bawah label Shita Food And Catering - rempah gulai daging / ayam
Kami hanya memproses rempah2 yg asli tanpa campuran bahan2 lain spt tepung dan sebagainya.
Harga: rm2 (-+35g @ 2kg Daging atau Ayam) rm7 (-+175g @ 10kg Daging atau Ayam) rm35 (-+1kg @ 60kg Daging atau Ayam)
PRODUK-PRODUK BAKERI
... kek2 keluaran SFC...antaranya kek lapis..(boleh tgk gambar2 kat bawah....boleh jugak tengok 'label'... click aje kek apa yg anda nak tgk...
...kek hanya akan dibuat selepas saya confirm menerima tempahan anda....
Kek Lapis Hantaran
Kek Lapis Hantaran
Kek Lapis Hantaran
Kek Lapis Hantaran
Kek Lapis Hantaran
Kek Lapis Hantaran
Kek Lapis Hantaran
Kek Lapis Hantaran
Kek Lapis Hantaran
Kek Lapis Hantaran
Kek Lapis Hantaran
Kek Lapis Hantaran
Kek Lapis Hantaran
Lemon Cheesecake - Bake
Chocolate Cheesecake
rm70 - 1.5kg ML
Original Brownies
rm30 - saiz 10x10
Chocolate Rich Brownies
RM50 - 10"x10" (tanpa topping) & RM50 ganache n nuts topping -> moist n chewy
RESIPI KEK PAUN OREN
-
Assalammualaikum, salam sejahtera semua. Alhamdulillah, masih diberi
sedikit kerajinan untuk che mat kemas kini blog tiffinbiru ini, walaupun
ini entri p...
-
As-Salam semua. Maaf kerana dah lama 'hilang' dalam dunia blogging. Rasanya
sejak FB dah menjadi perhatian umum dewasa ni, blog-blog dah mula mengambil
bac...
Bila mana
-
Sejak aku keluar hospital aritu... Ada la beberapa org kawan office...
Kawan study dulu yg datang jengah aku.. atau at least ajak jumpa dekat
kawasan sekit...
Salam Tahun 2015
-
Tiga tahun...2012, 2013 dan 2014 blog ini sunyi tanpa ada catatan baru.
Mood menulis dah kurang!
Ini petikan dari catatanku pada tahun 2011. Kisah '*Indah ...
Maria Farida Tayang Bikini Pula Di Instagram
-
Umur dah mencecah 40 tahun..tapi still awet muda...Terserlah kecantikkan
dan kejelitaan..
Di laman sosial milik Maria Faria, dia telah menjadi tumpuan fo...
lama nya tidak ke sini......
-
Assalamualaikum...
Lama nya saya tidak membersihkan blog ni dengan entri2 buku terbaru...
bukan tak ada dalam koleksi buku2 yang baru...tapi ini la silap
...
SWEET & SPICY PRAWN
-
[image: Sweet & Spicy Prawn Recipe @ treatntrick.blogspot.com]
This *Sweet & Spicy Prawn* is absolutely delicious and popular when you
are eating out. I...
French Loaf
-
French Loaf size small 2.0 lbs, baru siap lepas isyak...terus potong, makan
panas-panas. Makan dengan hot tuna ayam brand, timun jepun yang krup krap ...
Salam aidilfitri 2015
-
Assalamualaikum..
Haaachuuw!
Punya banyak debuuu..blog sapaaa la ni..
Hari ni dah Ahad...02.08.2015 tak semena2 saya update blog...sapa laa yg
bising2 H...
CUTI-CUTI KE VIETNAM - PART 1
-
hai jumpa lagi...kali ni nak story pasal percutian pertama aku jejakkan
kaki ke luar negara .planning nak ke bandar Ho Chi Min City , Veitnam ,
mmg dah l...
VICTORIA SANDWICH CAKE
-
ASSALAMUALAIKUM...
Dah 2 minggu cuba nak mengapdet, tp masa sgt tak mengizinkan.. Pg ni,
dicelah2 masa yg suntuk dan padat, cuba jugak nak masukkan entri ...
NOTIS PENTING
-
Assalamualaikum... Saya dalam proses membaikpulih blog ini.... gambar yg
hilang tetap hilang... Saya cuba usahakan yang baru InsyaAllah...
Doa2kan...cep...
KKC for Adwa Arshad 7th Birthday
-
Assalamualaikum...... salam khamis pada semua moga sentiasa ceria. Esok
dah start cuti sekolah untuk terengganu kite...yahuuuu..... tapi cuti
sekolah pun ...
...Black Forest Cream Cheese Cake!!~!~...
-
...Black Forest Cream Cheese Cake!!~!~...
rm7.00 each!!~!~
013-9564578
Salam wbt everyone... How are you today..?
Okies, hari ini, saya dengan entry b...
-
Durian crepes! fuh! ni antara produk yg paling top dlm musim2 durian ni.1
day aku kena wat 50set.mean dlm 300pcs! sure ada yg ckp..alaaa..takat
300pcs je p...
Jadual Kelas Bulan October 2011
-
Salam semua...
Maafla jika sudah lama x menulis disini..
Da ramai yg tertanya2 jadual kan..
Bole tgk list kelas dibawah ye,
*Jadual Kelas October 2011*
*...
No comments:
Post a Comment