Kami menyediakan perkhidmatan katering di sekitar Kuala Terengganu utk semua majlis dan juga membekalkan pelbagai jenis makanan lain termasuk kek2 yg semestinya sedap2 semuanya. Kami juga menerima tempahan kek luar dari Terengganu. Semua orang boleh menikmatinya. Terkini, Shita Food And Catering juga mula mengajurkan kelas....Nantikan info2 terbaru berkaitan modul kelas.

Tuesday, February 17, 2009

Part ni boring skit ....

ni pulak aktiviti ptg tadi..buang kulit kacang tanah!!..mcm org niaga satay ke? untuk buat kuah kacang??... bukan lerr..(bukan yer rosss!!!)...ni untuk aksesori atas acar rojak...stok kena selalu ada...bakar 4kg tadi..sejukkan kejap pastu buang kulit (part yg paling boring gilassss)..dah tu nanti baru blend medium kasar...simpan...abis kes...layann!

4 comments:

  1. eric buat tak ada nak jemur2...pas goreng,sejukkan...bila nak pakai baru blend guna pengisar daging tu...selalunya goreng sampai 20kg..

    ReplyDelete
  2. 20kg???....biz satay kau dah maju yeerr...bagus la..bila aku nak dpt rasa lagi heheheh...aku guna kacang tu juz tabur atas acar je...mcm eric logic la goreng byk gitu sekali kan...kuah satay kan guna hari2 pe...kau dah pandai lum buat kuah kacangggg????....soalan maut ni!!! lupa la..pic tu bukan jemur sebenarnya...aku nak kupas kulit dia sambil ambik angin kat luar dapur heheh..

    ReplyDelete
  3. mana aku reti buat...penat ler nak belajo..

    ReplyDelete
  4. ko memang...queen of beauty mana bleh buat keje dapur...nanti rosak kuku heheheh

    ReplyDelete