Kami menyediakan perkhidmatan katering di sekitar Kuala Terengganu utk semua majlis dan juga membekalkan pelbagai jenis makanan lain termasuk kek2 yg semestinya sedap2 semuanya. Kami juga menerima tempahan kek luar dari Terengganu. Semua orang boleh menikmatinya. Terkini, Shita Food And Catering juga mula mengajurkan kelas....Nantikan info2 terbaru berkaitan modul kelas.

Friday, May 22, 2009

Bawang Goreng

bawang merah yg baru lepas dimayang..

tengah digoreng..lepas dimayang bawang mesti terus digoreng untuk mengelakkan bawang menjadi rosak (masuk angin)..

dah siap digoreng..

Okay entry kali ni juz saje2 nak share gambar n cerita pasal bawang goreng.. sesetengah tukang masak..ada yang mementingkan dan ada yang tak begitu mementingkan peranan bawang goreng ni..tapi bagi SFC..bawang goreng ni adalah satu element yang wajib ada dalam sesetengah masakan..terutamanya untuk lauk nasi minyak..stok bawang goreng mesti dipastikan tidak akan putus dalam simpanan..SFC tidak menggunakan bawang goreng (ready made) yg byk didapati di pasaran..setakat ini kami memproses nya sendiri (oleh pembantu2 setia)...

2 comments:

  1. bestnye dpt bwg goreng fresh...kite bwg merah pon payah nak jumpe...jumpe pon kompen mahal...so syg ler nak wat bwg grg...

    ReplyDelete
  2. yeke sana mahal?...yerlaa...hidup kat perantauan ehh...takpe satgi balik duk Pekan, jenuh la tgk bawang hari2 hehhe..

    ReplyDelete