saya suka kalau base nya dari sponge cake berbanding digestive biscuits
citarasa masing2
walaupun ambik masa skit la nak buat base dr sponge cake ni
Gambar atas : base yang dah siap
buat 2 adunan sekali
selalu nak kena jengah...takut crack!!
tapi....
sbb banyak angin
biasanya sebelum masuk oven, sy akan godek2 dgn pisau atau lidi satay dlm adunan nak bg angin2 yg terperangkap tu keluar
agaknya yg itu tak cukup godek!!
(atas je pecah skit..tepi maintain)
ekperimen
sbb nya base kat bawah tu saya guna 'kek lapis chocberry'
nampak cam pelik rupa..tp rasa blh laa
idok lerr teruk sgt ye rupa dia
Di tempah oleh Tadika Nurul Iman.
t/kasih byk2
Kepada penggemar keju!
Kalau teringin kek2 keju di atas...call2 la saya utk order ye
kalau boleh inform saya satu, dua hari earlier..
mana tau...kot2 tgh sebok nge nasi2.
salam shita ^_^
ReplyDeleteTQ dpt rasa Orange Cheese Cake n Strawberry Cheese Cake Free...seedaap...tahniah...ada bunyi suara2 yg nk men ode tuuu ^_*
wsalam liza
ReplyDeletehmmm...ada org tu bwk byk roti masa gi ambik kek ptg mareng!!!!....dia ingat ramai no laa yg duk kat rmh ni hihi
pada yg ada bunyi2 tu...sila2